طراحی سه بعدی بلوک های ساختمانی
دانشمندان دانشگاه موناش استرالیا (Monash) با استفاده از کپیبرداری از ساختار و بافت درونی چوبپنبه موفق به طراحی بلوکهای ساختمانی سهبعدی شدهاند که هم وزن بسیار سبکی دارند و هم مقاومت آنها تا 5 برابر بیشتر از بلوکهای مشابه سنتی است.
طرح ابتدایی آنها به صورت بلوک گرافنی است که از ورقههای باریک و نازک تشکیل شده است. سپس این ورقهها در قالب چوبپنبه قرار گرفته و به اشکال مختلف هندسی تبدیل میشوند. بنابراین میتوان از این ساختار سهبعدی در طراحی و ساخت انواع بلوکهای ساختمانی، آجر، سیمان، کاشی و سرامیک استفاده کرد.
فیبرهای داخلی این بلوکهای سهبعدی یک رسانای قوی الکتریسته هستند که علاوه بر قدرت جذب انرژی گرمایشی، در پخش گسترده آن در فضای داخلی ساختمان بسیار تاثیرگذار عمل میکنند. از این رو میتوان از این قالبهای سهبعدی به عنوان یک سیستم تولید انرژیهای تجدیدپذیر نیز استفاده کرد و مصرف انرژی ساختمان را به حداقل رساند.
بلوکهای گرافن با وجود وزن بسیار سبک قابلیت تحمل بار بیش از 50 برابر وزن خود را داشته و در استقامت اسکلت ساختمان هیچگونه خللی ایجاد نخواهند کرد.
ترکیبی از ورقههای سبک اِلاستیک و پلیاتیلن صنعتی نیز برای مقاومسازی بدنه بلوکهای ساختمانی سهبعدی مورد استفاده قرار گرفته است. کاربرد این بلوکها در ساختمانسازی موجب میشود علاوه بر مصرف مصالح کمتر، مقاومت ساختمان افزایش پیدا کرده و هزینههای ساخت و ساز به میزان چشمگیری کاهش پیدا کند.